Ha huvudet med dig när du tränar

Du springer in i gymmet, andan i halsen. Tusen saker i huvudet, tankarna är kvar i jobbet; måste kolla mejlen, förbereda mötet, hinna till deadlinen, skicka in rapporten. Själva träningen får gå så snabbt som möjligt, check på den och sedan hasta iväg, andan fortfarande i halsen. Knappt medveten om vad du ens gjort under själva passet.

I en stressig vardag blir träningen lätt ett av alla måsten på Att göra-listan, den skyndas igenom och vi har huvudet någon helt annan stans under passet. Där och då tappar vi en stor del av det som är härligt med träning; att få känna sig stark, jobba tillsammans med kroppen och uppleva endorfiner.

Låt träningen bli en stund där du kopplar bort resten; jobb, socialt, ekonomi, måsten. Ha med dig huvudet och fokusera på att vara i nuet, så får du både ut mer av passet och en stunds mental vila.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras