Recept på pasta med tomatsås, tryffel & burrata

Alltså den här lunchen! Så god! Så enkel! Tar bara några minuter att svänga ihop och smakar ljuvligt. 

Pasta med tomatsås, tryffel & burrata, 1 portion

  • 1 portion pasta av valfri sort (vanligt, bönpasta, fullkorn, bovetepasta..)
  • Ca 200 g krossade tomater/konserverade plommontomater/hackade färska tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 boll burrata (en slags gräddig mozzarella, galet god)
  • Tryffelolja (valfritt)
  • Oliver (valfritt)
  • Salt, peppar, lite socker/honung, basilika (gärna färsk)

Hacka lök och vitlök, stek på medelvärme i olivolja så att de får fin färg. Tillsätt tomatpuré, stek lite till. Häll på tomater och ev. lite vatten, låt puttra på låg värme i minst 10 minuter, men gärna längre om du har tid. Smaka av med salt, peppar och lite socker. 

Koka pastan al dente. 

Blanda pastan med tomatsåsen, toppa gärna med färsk basilika. Servera med en boll burrata, droppa över tryffelolja om du gillar det. Släng på ett gäng oliver om det är något som faller dig i smaken. Njut!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras