Att skapa ett positivt mindset – fokusera på det fina i ditt liv

Något jag aktivt arbetat på senaste tiden är att behålla ett positivt mindset, och att fokusera på det som är bra istället för att fastna i det negativa. Kort och gott har livet burit med sig en del motgångar och bakslag senaste tiden, och i grund och botten är jag en ganska kritisk människa som lätt stirrar mig blind på det som är dåligt. Men denna gång har jag valt att lägga större fokus på allt som är bra i mitt liv, och att påminna mig själv om allt jag är tacksam över istället för att dräneras av negativitet.

Jag tänker att det är viktigt att komma ihåg att vi förvisso inte kan styra över vad som inträffar i våra liv, men att vi väljer hur vi hanterar det. Givetvis går det inte att vända all sorts skit till något positivt, men vi kan åtminstone komma ihåg att vara tacksamma över det som är bra och att inte ”överdriva” det som är dåligt. Ofta kunde det trots allt vara väldigt mycket värre, och vi har mer att glädjas över än att gräma oss över.

Alltså, arbeta aktivt på att antingen acceptera det negativa eller faktiskt göra något åt det, och glöm framför allt inte bort att fokusera på det positiva i livet. Ha som vana att varje dag tänka på eller skriva ner något du är tacksam över; det kan vara att du har en underbar partner som älskar dig, att din kropp är frisk och fungerar, ett jobb som känns spännande, etc..,

Livet är så värdefullt, kasta inte bort det genom att vara bitter och otacksam, utan uppskatta allt vackert det bär med sig – smått som stort.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras