Skrattar du – på riktigt?

Skrattar du?

Svaret på den frågan kanske känns självklart, troligtvis tänker du inte ens efter innan du svarar ”ja”.  Jag tänker att det kanske är en sanning med modifikation; det är en sak att skratta till åt något roligt kollegan sa, någon kul serie på TV:n, osv, men något helt annat att verkligen skratta.

Jag menar, skratta mer så som barn gör. Skratta så du knappt får luft, hela ansiktet och magen krampar, och det finns ingenting mörkt eller negativt i dig i just den stunden. Jag tror, tyvärr, att många vuxna väldigt sällan skrattar på riktigt.

Så, min uppmaning: skratta mer. Skratta högre, längre, djupare. Tillåt dig själv att koppla bort allt annat för en kort stund, och bara hängiva dig åt glädjen. Skratta som om du var ett barn.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras