Quesadillas, recept!

Förra veckan lagade jag en rätt som jag faktiskt aldrig gjort tidigare, trots att jag sett den i sociala medier osv ca tusen gånger och tänkt att ”Mmm ser gott ut”; nämligen quesadillas!

Quesadillas är ju det optimala sättet att ta vara på tortillabröd som blivit över och hamnat i frysen, går snabbt att göra och kan fyllas med det allra mesta som du tycker är gött. 

Jag gjorde en ganska klassisk mexikansk variant av det som fanns i kyl och skafferi, men nästa gång tänker jag fylla dem med en bönröra gjord på  b.la. jordnötssmör, mango och avokado… 

Ps. Ber om ursäkt för mindre kvalitativa mobil-bilder..,

Quesadillas, 2 portioner

  • 2 st tortillabröd, färska eller tinade frysta
  • Ca 3 dl kokta bönor, jag använde svarta bönor
  • 1 stor tomat
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 dl tärnad mango
  • Färsk koriander
  • Paprikapulver, svartpeppar, salt, chili
  • Riven eller skivad ost
  • Kan även tänka mig att det vore übergott med lite jalapeños i…
  • Olja att steka i

Hacka tomat och vitlök, stek tillsammans med tomatpuré i lite olja tills det geggat ihop sig ordentligt. Tillsätt bönor, kryddor och koriander, låt puttra ett par minuter så att smakerna sätter sig. 

Häll lite olja i en stekpanna, lägg en tortilla i pannan, bred ut bönröran på brödet. Toppa sedan med mango och ost, lägg till sist på det andra tortillabrödet överst. Stek på medel-mot-hög-värme så att brödet får ordentligt med färg, vänd sedan med hjälp av stekspade och stek andra sidan så att även den får färg samt att osten smälter ordentligt. 

Dela sedan quesadillan på mitten, woops så har du två ljuvligt goda portioner – muchas gracias!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras