Träna – och få bättre ekonomi på köpet!

Det är lätt att tänka att träning är lika med utgifter och något som kostar pengar. Och så kan det absolut vara till viss del; gymkort, terminsavgifter, PT-timmar, etc. Men! Du kan faktiskt spara pengar via att träna. 

Såhär: träning har så himla många positiva effekter, bland annat så får du ett starkare immunförsvar vilket leder till att du inte blir sjuk lika ofta, och då slipper sjukdagar med sänkt lön. Du blir också mer effektiv och kan således avancera snabbare på jobbet vilket i flera fall innebär en löneförhöjning. 

Eftersom träning ökar tåligheten mot stress blir risken också mindre att du blir sjukskriven för exempelvis depression eller utmattning (jag som varit sjukskriven kan intyga att sjuklön inte är något man blir rik på…). 

Träning har också positiva effekter på synen, alltså löper du lägre risk att behöva dyra glasögon eller linser. 

Och rent psykiskt blir många mindre benägna att lägga pengar på t.ex. alkohol, godis och snacks när de kommit igång med träningen. 

Sedan behöver det inte nödvändigtvis vara dyrt att träna; du kan komma långt på hemmaträning, att springa eller cykla utomhus, dra ihop ett kompisgäng och hitta på någon aktivitet.., 

Alltså: mer träning OCH bättre ekonomi åt folket!

Riktig nostalgi på dessa bilder… 2015, när jag tränade på Crossfit Visby!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras