Idrottsmassagens otroliga påverkan på kropp & huvud

Jag har länge fascinerats av hur kropp och huvud hänger ihop, och hur de påverkar varandra på sätt vi kanske inte alltid tänker på eller är medvetna om. 

I måndags fick jag uppleva ett tydligt exempel då jag var på idrottsmassage för första gången på väldigt länge. Jag är ganska kräsen vad gäller massage och har haft svårt att hitta någon som verkligen tar i och går in på djupet, men den här gången var jag hos Annette Marins (rekommenderas varmt!!) som också är thaiboxare, och holy moly – utan tvekan den bästa massagen någonsin!

Idrottsmassagens syfte är till skillnad från klassisk massage inte att det ska vara skönt och avkopplande, utan man jobbar mer behandlande med kroppen, löser upp trigger points och knutor, m.m.

Jag skrek en hel del och grät även litegrann, det var så himla mycket stress och låsningar som suttit i kroppen så länge som äntligen fick komma fram. Min kropp har fått ta mycket stryk av all stress som ledde fram till min utmattning och jag var på helspänn under så lång tid, vilket i kombination med mycket och hård träning gjort att jag stelnat till rejält. 

På kvällen och hela dagen efteråt kände jag mig så konstig, som att ha huvudet instoppat i en dunkudde, typ – vilket är en vanlig effekt av en riktigt djupgående idrottsmassage. Samtidigt har jag sedan dess känt hur otroligt nödvändigt och förlösande det var för både kropp och huvud, och jag har redan bokat in nästa massage. 

Om du aldrig har testat idrottsmassage kan jag verkligen rekommendera att du provar, och du behöver absolut inte vara idrottare för att ha nytta av det!

Foto: Stevie Antoniou, @bjjphotographer

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras