BBQ-blomkål, recept!

Jag fick tips om ett recept på BBQ-blomkål; tanken är nog att det ska påminna lite om Buffalo chicken wings, vilket jag aldrig ätit och således inte kan uttala mig om, hehe. 

I vilket fall! Det är ett smarrigt sätt att tillaga blomkål på, och passar perfekt nu när grillsäsongen drar igång. Här kommer receptet!

BBQ-blomkål, ca 4 portioner

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 dl havredryck
  • 1 dl vatten
  • 0,5-1 dl mjöl
  • Salt, peppar, paprikakrydda, lökpulver, spiskummin, vitlökskrydda
  • 0,5 dl BBQ-sås eller Buffalo chocken-sås
  • 1-2 msk chilisås, t.ex. sriracha
  • 2 msk ketchup 

Skär blomkålen i mindre buketter (OBS: släng inte blasten!! Så onödigt matsvinn. Krydda istället blasten med lite olja, salt och peppar och tillaga i ugnen). Vispa ihop havredryck, vatten, mjöl och kryddor, låt svälla ca 10 minuter. 

Vänd ner blomkålen i smeten, se till så att den blir ordentligt täckt. Lägg blomkålen på en pappersklädd ugnsplåt och tillaga i ugnen i ca 20 minuter i 200 graders värme. 

Rör ihop BBQ-sås, chilisås och ketchup. Ta ut blomkålen ur ugnen och blanda ordentligt med såsen, lägg tillbaka på plåten och tillaga ytterligare ca 15 minuter i ugnen. 

Servera som en del av en grillbuffé, eller tillsammans med matiga tillbehör som rostad potatis, diverse grönsaker (gärna grillade eller ugnsbakade), majskolv, pitabröd, halloumi…, Lägg gärna till någon salsa eller en ranchdip gjord på yoghurt/gräddfil och örter!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras