Löpintervallerna!

Här kommer ytterligare ett löpintervall-upplägg! Har senaste månaderna varvat främst två olika upplägg, och tänker att det är dags för lite variation. Vad jag framför allt gillar med detta pass är att det är en bestämd sträcka istället för tid jag förhåller mig till, vilket innebär att springer jag snabbt så är intervallen över snabbare = motivation att öka tempot! Dessutom är det mentalt belönande att dela upp passet i flera set (t.ex. 4 set med 4 intervaller i varje, istället för 16 intervaller). 

Såhär:

Värm upp 5-10 min med tempoökning på slutet

400 meter, 300 m, 200 m, 100 m x 3-4 set. 

Vila 30 sekunder mellan intervallerna, och 1,5 minut mellan seten. 

Du ökar alltså tempot för varje intervall inom setet, då de blir kortare och kortare. 

Varva ner 5-10 minuter.

Jag kör passet på löpband, men det funkar galant att köra utomhus också, bara du har koll på distans och tid!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras