Att vara sin egen lyckas smed; skapa ett positivt flow i ditt liv

Jag gillar att tänka att det vi gör skapar ringar på vattnet; att positiva händelser ger fler positiva händelser, och att negativitet bringar ytterligare negativitet. Det kanske låter lite flummigt, men det jag menar är att när vi väl hamnat i ett bra flow så är det lätt att fortsätta i samma riktning, och att en positiv inställning leder till fler bra saker. Kanske beror det främst på att vi då tar emot och ser olika händelser i livet på ett positivare sätt, eller på att om du behandlar andra väl så gör de detsamma för dig. 

Jag tänker att vi till viss del är ”vår egen lyckas smed” och att ett positivt flow är något man själv skapar, snarare än något man får serverat. Hur gör man då det? Här är några enkla tips:

  • Försök att se det positiva i saker och ting; det finns två sidor av varje mynt, gräv inte ner dig i det som är negativt. 
  • Jobba på att acceptera det du inte kan påverka. Hopplöst svårt, jag vet. Men det är onekligen bättre att acceptera det du inte kan göra något åt, istället för att gräma dig över det. 
  • Om du kan påverka det – gör då det. Det leder ingen vart att klaga över något om du ändå inte gör något för att förändra det. 
  • ”Var på rätt plats vid rätt tillfälle”, är vad en klient berättade att meningen med livet är för honom. Att om vi är på fel plats, exempelvis i ett dåligt förhållande eller på en arbetsplats vi inte trivs på, så är det vår uppgift att ta oss därifrån och till den platsen där vi ska vara just då. Sträva efter att så ofta som möjligt vara där du vill vara just nu. 
  • Öva på att känna tacksamhet. Spendera någon minut varje morgon eller varje kväll med att tänka på någonting du är tacksam över.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras