Etiopisk restaurang på Söder

Något jag verkligen gillar med att bo i Stockholm är utbudet av restauranger med mat från världens alla hörn; det finns så himla massa nytt att testa, och det är perfekt för mig som inte är överdrivet förtjust av svensk mat, framför allt då nordisk mat generellt inte har så många vegetariska alternativ. Till mina favoriter hör mellanöstern (främst libanesisk och persisk mat), grekiskt samt indiskt.

Förra veckan testade jag & David ett etiopiskt ställe på Söder, vid namn Gojo. Maten bestod av några olika grytor som serveras i en korg med en sorts surdegspannkaka gjord på teffmjöl. I Etiopien använder man inte bestick, utan man använder pannkakan för att plocka upp maten med händerna (lite lagom kladdigt).

Grytorna var riktigt goda, även om jag gärna skulle haft lite skarpare kryddor, det som var lite trist var att pannkakans sura smak tog över en aning. Absolut kul att testa något nytt, men nästa gång blir det nog en libanesisk meze istället..!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras