Lämna kroppen ifred

Alltså kroppen, tänk vad oändligt mycket tid, energi och tankar många ängar åt den. Tyvärr ofta på ett negativt sätt. Och ibland, idag, blir jag så less på hur stort fokus kroppen och dess utseende får ta.

Vi spyr galla över vår egen kropp, försöker förändra kroppen, kommenterar elakt någon kropp, avundas en annans kropp, utvärderar vår kropp, nedvärderar vår kropp, ger komplimang till någon annans kropp, tänker på vår kropp… Stopp.

Kan inte kroppen bara få vara? Både din egen och alla andras? Vi har alla en kropp, en alldeles unik kropp som vi ska bo i resten av livet. Ibland behöver vi vara extra snälla mot kroppen, och ibland behöver vi inte vara något alls mot kroppen. Låt den bara vara, din egen och alla andras. Tillåt dig att tänka och fokusera på allt annat än just kroppen, som omväxling. Även kroppen behöver få vara ifred.

2 kommentarer
  1. Jag har sagt det förr och kommer att säga det igen; de flesta av oss har en mer eller mindre fungerande kropp. Man borde vara mer tacksam över allt som faktiskt funkar i den i stället för att bara se till det som eventuellt fattas eller behöver förbättras. Med en sådan inställning tror jag att man får en mer skön och nyanserad bild av sin kropp.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras