Min klient Agneta, 91 år gammal.

Då och då blir jag lite extra berörd i mitt jobb som Personlig Tränare, Kostrådgivare och Medicinsk Tränare. Som nu, när jag har fått möjligheten att hjälpa Agneta med sin träning.

Agneta är 91 år gammal (fyller 92 i år!), och har bestämt sig för att det är dags att börja träna. Hon vill bli stark och bygga muskelmassa för att orka med livet. Hur fantastiskt är inte det?! Hon kontaktade mig via hennes vän som är en av mina klienter, och tränar från och med nu två gånger i veckan med mig på gymmet. Varje pass utbrister hon alltid hur fantastiskt det är att få röra på kroppen, och att hon redan känner sig mycket starkare (vilket hon också blivit).

Hon är verkligen en bra ambassadör för att det aldrig, aldrig är för sent att börja träna; snarare blir det allt viktigare att träna ju äldre vi blir. Vi behöver stärka skelett och leder, motverka nedbrytning av muskelmassa, jobba med balans och koordination, osv. Vi behöver träna för att orka hela livet.

Det är verkligen ett privilegium att få träna med Agneta!

2 kommentarer
  1. Detta var verkligen otroligt inspirerande och intressant att läsa om! Visst har alla nytta av styrketräning, men kanske speciellt de som tyvärr sällan tar sig till gymet: äldre med naturligt högre muskelnedbrytning, benskörhet och allmänt nedsatt funktion i kroppen. Gärna mer rapportering om detta längre fram – kanske med Agnetas egna kommentarer också! Tummen upp för Agneta som är såå häftig!!

    1. Vad roligt att höra! Jag och många andra är verkligen så inspirerade av Agneta. Ju äldre man är, desto viktigare är det att träna. Återkommer med rapportering längre fram! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras