Styrketräning á Prevens

Veckans andra styrkepass gick i tema överkropp och brottarfys, vilket jag har nytta av i thaiboxningens clinch (mer eller mindre stående brottning). Jag körde enligt det klassiska Prevens-upplägget, vilket fått sitt namn efter en framgångsrik brottare. Ett jobbigt men roligt pass som funkar för vem som helst som vill bli stark och uthållig i överkroppen, kampsportare eller inte.

Såhär; följande sju övningar utförs med tio reps i varje set. Varje varv lägger du till en övning.

Varv nr. 1 kör du övning 1, vilar lite, varv nr. 2 kör du övning 1 + 2, vilar lite, sedan varv nr. 3 kör du övning 1 + 2 + 3… osv tills du alltså varv nr. 7 utför alla övningar i rad. Därefter tar du bort en övning per varv, uppifrån och ned. Alltså tar du varv nr. 8 bort övning 1, varv nr. 9 tar du bort 1 + 2, tills det tillslut bara är den sista övningen kvar.

Alla övningar utförs med samma skivstång, vikt väljer du själv utefter dina förutsättningar. Du bör dock köra så pass tungt att passet tar minst 20 minuter.

Övningarna:

  1. Bicepscurl
  2. Horisontella pressar (stående bröstpress)
  3. Axelpress
  4. Drag till hakan
  5. Framåtlutad rodd
  6. Frivändningar
  7. Cirkulerande bicepscurl

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras