Jag är inte motiverad

Jag har tidigare skrivit en del om motivation, exempelvis HÄR. Jag står fortfarande fast vid att motivation är något vi skapar själva, men som kräver mer eller mindre ansträngning i perioder.

För att vara ärlig så är jag för tillfället inte det minsta motiverad att styrketräna. Thaiboxningen är jag besatt av, och löpningen känns bättre än på länge, men att lyfta tunga saker känns helt enkelt inte kul eller lockande.

Men det är väl okej, till och med ganska rimligt att inte alltid vara motiverad till allt. Så vad är lösningen? Well, jag lyfter ändå, och påminner mig själv om varför; för att vara en stark fighter, för att ha en hälsosam kropp med hållfast skelett och starka muskler som håller mig frisk och skadefri. För att det oftast känns ganska gött efter passet.

Sen modifierar jag gärna upplägget något för att ändå minska tröskeln till passet, exempelvis genom att genomföra övningarna i en cirkel, välja övningar som känns roliga och variera träningen.

Motivationen kommer inte alltid vara på topp, men jag kan alltid göra det bästa av situationen.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras