Shashuka recept!

En av mina favorit-snabbrätter är shashuka; en vanlig frukosträtt i mellanöstern, men som funkar minst lika bra till lunch eller middag. Den är lika delar god som enkel och snabblagad. En shashuka innehåller dessutom massor med fina vitaminer, antioxidanter, fibrer, bra fetter och protein.

Shashuka

Ingredienser, 2 portioner

1/2 aubergine

1 liten gul lök

2 vitlöksklyftor

1 burk hela tomater i tomatjuice (400 g)

2 msk tomatpuré

Chiliflakes, salt, svartpeppar, paprikapulver

Färsk persilja (eller tinad fryst)

2-4 ägg, okokta (mängd efter hunger)

Fetaost

Gör så här:

Hacka lök, vitlök och aubergine. Fräs på i olja i en stekpanna så att de blir mjuka. Häll på tomaterna och tomatpuré, blanda i kryddorna efter smak, ös på med hackad persilja. Låt puttra i stekpannan i ca 10 minuter. Gör sedan 2-4 gropar i tomatsåsen (beroende på hur många ägg du vill ha), kläck i äggen och låt dem stekas i ca 5-7 minuter, eller tills de har stelnat men fortfarande är krämiga. Allra sist, toppa med smulad fetaost. 

Jag slängde även i lite majs i min shashuka. Rekommenderas!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras