Relationen till kroppen

Kroppen.

Älskade, hatade kroppen.

Dig ska jag bo i varje dag i resten av mitt liv, du kommet alltid vara mig närmre än någon annan. Ändå så klingar ordet ”kroppen” illa i så många människors öron, och väcker känslor som ångest, missnöje och sorg.

Tänk vad mycket tid och energi vi ger åt att tycka illa om kroppen, vilja förändra kroppen. Mindre, större, hårdare, mjukare, kurvigare, tunnare. Tänk om vi ägnade lika mycket energi åt att ta hand om kroppen och uppskatta den för allt den tillåter oss att göra. Le när vi ser oss själva i spegeln. Om vi fokuserade på att hålla oss friska och starka, och samarbeta med kroppen för att tillsammans, fullt ut uppleva allt livet har att erbjuda.

Jag har lärt mig att desto mindre fokus jag lägger på min kropps utseende och att förändra den, desto mer tycker jag om den. Jag uppskattar den för allt den tillåter mig att göra, utmanar den att bli starkare och ser på den med mjuk blick.

Jag väljer att jobba med kroppen istället för mot den.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras