Att jobba på acceptansen

Hej härliga ni, hur mår ni såhär halvvägs genom veckan?

Jag är inget vidare förtjust i det här med snö och kyla, så går mest och längtar efter vår och värme. Tänker att det är extra viktigt att unna sig positiva saker; som i söndags när jag frukost-dejtade en kompis på bästa Pom & Flora, och som i helgen då jag ska på massage för första gången på evigheter. Guld för välmåendet!

Annars är det bara att acceptera läget; att det trots allt är Sverige och vinter och kommer troligtvis vara kallt ett tag till. Jag försöker jobba med just det därmed acceptans. För det kommer vara kallt oavsett om jag är grinig över det eller inte, och för min egen (och alla andras) del är det bra mycket roligare att inte vara grinig. Och det är ju applicerbart på det mest i livet, och jag brukar tänka att om man inte gör något för att förändra sin situation har man inte heller någon riktig anledning att klaga. I december kommer jag befinna mig i Thailand, så nästa vinter kommer jag förhoppningsvis inte vara riktigt lika less på kylan.

Alltså; unna dig sådant som får dig att må bra, extra mycket när du känner dig lite nere i vardagen. Och reflektera över det här med acceptans, att vi inte alltid kan påverka vår omvärld men vi kan påverka hur vi reagerar och hur vi hanterar det.

Ha en fortsatt fin vecka!

Semla-gröt på Pom & Flora; steel cut oats med kardemumma, mandelsmör, vispad vaniljyoghurt, skummad havremjölk…

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras