Mina bästa frukost-hak

Om jag måste välja mellan frukost, lunch och middag så väljer jag alla gånger frukost, i synnerhet om det handlar om att äta ute. Tycker helt enkelt att det är bland det absolut mysigaste som finns att äta frukost i lugn och ro, allra helst vid en välfylld buffé som bjuder in till flera vändors påfyllning.

Utbudet av frukostställen är en av sakerna jag älskar allra mest med Stockholm, och det finns massor av caféer och hotell jag vill testa (någon som varit på Miss Clara på Sveavägen? Hört både ris och ros..). Här tänkte jag dock tipsa om mina favoritställen som är väl värda att besöka!

Hotell Rival vid Mariatorget har utan tvekan den bästa frukostbuffén jag varit på; ett stort utbud med fantastisk kvalité, de godaste croissanterna jag ätit, och en jättefin lokal. Kostar 225 kr för icke-hotellgäster, och då ingår det dessutom att beställa rätter så som ägg florentine, pannkakor, grönkålssallad med halloumi & avokado, m.m…

Café Pom & Flora är ett av stans absolut populäraste frukosthak, och inte utan anledning. Rätterna kan bäst beskrivas som så goda att det nästan är absurt. Kreativa sammansättningar och vackra uppläggningar gör det oundvikligt att posta på instagram. Här kan du beställa gröt med de bästa toppingarna du ätit, mackor med rejält med avokado, ägg, fetaostcréme, yoghurtskålar, and so on…

Hälsosamt på så sätt att allt är lagat från grunden och med högkvalitativa råvaror, utan att för den delen snåla på godsakerna. Exempelvis; grillad croissant med hemgjord choklad – och nötkräm med banan, eller banan split på grekisk yoghurt med chokladgranola.

Sthlm Brunch Club är också ett ställe vars rätter är så vackert upplagda att du inte kan låta bli att posta minst en bild på instagram. Välj mellan olika skålar (t.ex. acai, smoothie bowls..), full english, en mängd varianter av ägg, fantastiska mackor och de godaste pannkakorna du ätit (i min mening). De är även kända för sina freak shakes; en extremt maxad variant av milkshakes.

Mellqvist café vid S:t Eriksplan bjuder på något enklare frukost än ovanstående ställen, men deras croissanter och mackor gör dem väl vörda att nämnas. För att inte tala om hybriden; grillad croissant-macka med ost och grönsaker. Perfekt om man efterfrågar en snabb frukost, och dessutom är personalen bland den absolut trevligaste jag mött!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras