Så här slipper du måndagsångest!

Mondays are fine, it’s your life that sucks…! En något kaxig slogan, men det ligger något i den. Det är så himla trist med måndagsångest, och jag strävar verkligen efter att ha ett liv som inte går ut på att längta efter helgen (även om det såklart är helt okej att göra det ibland också).

Därför känns det extra viktigt att boosta måndagen med något extra, något som ändå gör en lite förväntansfull på söndagkvällen. I mitt fall, utöver ett väldigt roligt jobb med fina kollegor och grymma klienter, så har jag min egen PT-timme på måndagar samt avrundar dagen med ett pass med en av mina favoritinstruktörer på klubben i Vasastan.

Efter två väldigt intensiva skoldagar på The Academy (fokus dysfunktion och sjukdom i ryggen) samt en minst sagt hektisk helg var en rolig måndag mer än välkomnad.

Tips på hur du sätter guldkant på din måndag:

  • Boka in en kompisdejt efter jobbet; träna tillsammans, käka ute eller babbla på hemmaplan.
  • Unna dig själv någonting, t.ex. en bokad PT-timme, en massage eller att ta en längre lunchrast så du hinner gå en promenad och njuta av lite solsken.
  • Köp snittblommor att pryda hemmet med.
  • Gå på bio. Hur mysigt som helst, och måste inte alls vara en helgaktivitet. Själv eller tillsammans med någon du tycker om!
  • Gör absolut ingenting alls: låt kvällen vara helt blank i kalendern, så kan du antingen njuta av egentid eller hitta på någonting spontant om du känner för det.

Kickstartade måndagen..!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras